Pozdravljeni

Nahajate se na javnih straneh projekta unisVET katerega namen je uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju s področij ekonomije, poslovanja, predšolske vzgoje in frizerstva.

Projekt je financiran s strani Ministrstva za šolstvo in Evropskega socialnega sklada.

Obvestila - PROMOCIJA POKLICEV IN PROJEKTA

petek, 13. april 2012

Spoštovani!


V prilogi objavljamo rezultate natečaja SKREIRAJ SE III - MUD -KN!


Lep pozdrav,
  mag.Mojca Cek

četrtek, 15. december 2011

Spoštovani!

 

V okviru projekta UNISVET (Uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju s področja storitev za obdobje 2008-2012), objavljamo javni natečaj "SKREIRAJ SE III - MUD - KN" skupaj s poslovnikom javnega natečaja. To je že tretji natečaj SKREIRAJ SE v okviru projekta UNISVET. Tokrat se je delovni skupini Promocija, ter delovni skupini Mapa učnih dosežkov pridružila še delovna skupina Osebni izobraževalni načrt. Tokrat torej izbiramo: naj spot, naj plakat, naj mapo učnih načrtov ter naj karierni načrt.

 

Nagrade bomo podeljevali za naslednje kategorije:

1. NAJ SPOT

2. NAJ PLAKAT

3. NAJ MAPA UČNIH DOSEŽKOV (v nadaljevanju MUD)

4. NAJ KARIERNI NAČRT (v nadaljevanju KN)

 

Kategorije so podrobneje opredeljene v samem besedilu Natečaja, ki je priloga temu vabilu.

 

Z Natečajem želimo predstaviti šolajočo mladino v ekonomskih, vzgojiteljskih in frizerskih šolah in na tak način tudi pri ostalih učencih spodbuditi interes za vpis v te šole in izobraževalne programe. Želimo tudi širšo javnost seznaniti z učnimi procesi in poklici ter jo navdušiti za predstavljene poklice (ekonomist, vzgojitelj in frizer), povezati šole, učitelje, svetovalne delavce in starše k boljšem sodelovanju, dvigniti zaupanje, informirati javnost o perspektivnosti teh poklicev ter o možnostih zaposlovanja in ustvarjanja poklicne kariere v storitveni panogi. Poleg tega želimo omogočiti dijakom, da s svojimi besedami, na svoj način, vrstnikom predstavijo svoje šole in programe. V sklopu projekta UNISVET pa nas tudi zanima, koliko se je delo delovnih skupin prijelo in obrodilo rezultate.

 

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in podporo.

 

Andreja Petrovič

Tanja Batistič

mag. Mojca Cek

Koordinatorke aktivnosti Promocija poklicev in projekta, Mape učnih dosežkov ter Osebnega izobraževalnega načrta

 

ponedeljek, 23. maj 2011

Spoštovani!

 

Fotografije s Festivala SKREIRAJ SE II - MUD si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.cpu.si/Fotogalerija/SKREIRAJSE2MUD/ats00000.htm

 

Lepo pozdravljeni,

mag. Mojca Cek

sreda, 11. maj 2011

Pozdravljeni!

 

V priponki prilagamo povezave, kjer je možen ogled naj spotov iz natečaja Skreiraj se II - MUD.

 

Lep pozdrav,

mag. Mojca Cek

 

 

četrtek, 21. april 2011

Spoštovani!

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na FESTIVALU SKREIRAJ SE II - MUD, s slovesno podelitvijo nagrad, ki bo v torek, 10. maja 2011 ob 13. uri na ploščadi pred Gospodarsko zbornico Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Vaša prisotnost na zaključni prireditvi letošnjega projekta nam bo v veliko čast in hkrati podporo pri nadaljnjem delu. Prosimo, da nam svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov matej.pinter@cpu.si.

 

Z lepimi pozdravi,

mag. Mojca Cek

sreda, 13. april 2011

Spoštovani!

 

V priponki objavljamo rezultate prejemnikov nagrad na natečaju SKREIRAJ SE II - MUD.

 

Svečana podelitev nagrad bo 10. maja 2011 na FESTIVALU SKREIRAJ SE II - MUD.

 

Nagrade so:

 

NAJ SPOT

1. mesto       Fotoaparati znamke Nikon

2. mesto       Računalniške kamere Logitech

3. mesto       Hitre podloge za miško

 

NAJ MUD 

1. mesto       Ipod Apple

2. mesto       Računalniška kamera Logitech

3. mesto       Hitra podloga za miško

 

NAJ ŠOLA 

1. mesto       Kamera Panasonic

 

Lepo pozdravljeni,

mag. Mojca Cek in Tanja Batistič

sreda, 01. december 2010


Spoštovani!

V okviru projekta UNISVET (Uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju s področja storitev za obdobje 2008-2012), objavljamo javni natečaj »SKREIRAJ SE II – MUD« skupaj s poslovnikom javnega natečaja. Po lanskoletnem uspešnem natečaju »SKREIRAJ SE«, smo se odločili, da promocijsko akcijo ponovimo tudi v letošnjem šolskem letu. Tokrat se je delovni skupini Promocija pridružila še delovna skupina Mapa učnih dosežkov, tako da tokrat izbiramo najboljšo promocijo poklica (spot) ter najboljšo promocijo posameznika (mapa učnih dosežkov).


Nagrade bomo podeljevali za naslednje kategorije:

1. nagrada za naj spot 2011,
2. nagrada za naj mapo učnih dosežkov 2011 ter
3. nagrada za naj šolo 2011 (nagrada bo podeljena šoli, ki bo dosegla največ točk na obeh področjih ob upoštevanju najvišje ocene spota in MUD, ki ju je šola dosegla).

Z javnim natečajem želimo pritegniti šolajočo mladino v ekonomske, vzgojiteljske in frizerske šole, jo seznaniti z učnimi procesi in poklici ter jo navdušiti za predstavljene poklice (ekonomist, vzgojitelj in frizer), povezati šole, učitelje, svetovalne delavce in starše k boljšem sodelovanju, dvigniti zaupanje v širši javnosti, informirati javnost o perspektivnosti teh poklicev ter o možnostih zaposlovanja in ustvarjanja poklicne kariere v storitveni panogi. Poleg tega želimo omogočiti dijakom, da s svojimi besedami, na svoj način, vrstnikom predstavijo svoje šole in programe ter da se z mapo učnih dosežkov predstavijo delodajalcem ter se na tak način soočijo s trgom delovne sile. Dijake želimo neposredno vključiti v projekt in pridobili nove promocijske ideje, kar je tudi eden od temeljnih ciljev projekta UNISVET.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in podporo.

Mag. Mojca Cek in Tanja Batistič
Koordinatorka aktivnosti Promocija poklicev in projekta ter Koordinatorka aktivnosti Mapa učnih dosežkov

ponedeljek, 11. oktober 2010

Spoštovani!

 

Konzorcij unisVET - Uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju s področja storitev za obdobje 2008 - 2012 pripravlja javni natečaj, ki bo potekal od 11.11.2010 do 10.5.2011, za izbor naj spota in naj mape učnih dosežkov. Več informacij dobite pri Mojci Cek mojca.cek@cpu.si  in Tanji Batistič tanja.batistic@setsng.si.

 

Predprijavo oddajte takoj ali pa jo pošljite na naslov:GZS Center za poslovno usposabljanje, Kardeljeva ploščad 27a, 1113 Ljubljana. Elektronsko izpolnjene prijavnice pošljite na zgornja naslova.

 

torek, 11. maj 2010

Spoštovani!

 

Fotografije s Festivala SKREIRAJ SE si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.cpu.si/Fotogalerija/sKreirajse/ats00000.htm .

 

Lepo pozdravljeni,

mag.Mojca Cek

petek, 07. maj 2010

Spoštovani,

 

 

Gospodarska zbornica Slovenije, Center za poslovno usposabljanje ter delovna skupina za promocijo v okviru projekta unisVET - Uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju s področja storitev za obdobje 2008-2012, se zahvaljujemo vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi natečaja za najbolj izvirno predstavitev poklica in najboljšo promocijsko akcijo in ste se udeležili zaključnega dogodka festivala SKREIRAJ SE. Zahvaljujemo se vsem dijakom, ki so sodelovali pri natečaju, predvsem pa bi želeli izreči zahvalo tudi mentorjem, kakor tudi ravnateljem ki so prisluhnili pomenu tega natečaja in projekta unisVET ter poskrbeli za motivacijo udeležencev natečaja.

 

 

Z množičnim odzivom ste dokazali, da vam ni vseeno za kvaliteto našega izobraževalnega sistem sedaj in v prihodnosti. Obenem tudi čestitamo vsem zmagovalcem iz področja ekonomije, frizerstva in predšolske vzgoje za vaše izjemne promocijske akcije ter vsem sodelujočim na natečaju saj ste s svojimi izdelki izkazali izjemno izvirnostjo. Vsem želimo obilo uspeha.

 

 

Z izvedbo zaključnega dogodka pa se naše delo ne zaključuje, ampak šele začenja. Naj nam bo uspešen zaključni dogodek motivacija za naprej.

 

 

Janez Dekleva

Vodja projekta unisVET

ponedeljek, 19. april 2010

Spoštovani!

 

Objavljamo rezulate prejmnikov nagrad na natečaju SKREIRAJ SE.

 

Svečana podelitev nagrad  bo 5. maja 2010 na FESTIVALU SKREIRAJ SE.

 

Lepo pozdravljeni,

mag. Mojca Cek

ponedeljek, 19. april 2010

Spoštovani!

 

Objavljamo Poslovnik natečaja SKREIRAJ SE.

 

Lepo pozdravljeni,

mag. Mojca Cek

 

 

petek, 16. april 2010

Spoštovani,                                                                                      

 

 

vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na FESTIVALU SKREIRAJ SE, kot zaključnemu dogodku »Natečaja za najbolj izvirno predstavitev poklica in najboljšo promocijsko akcijo«, s slovesno podelitvijo nagrad, ki bo v sredo, 5. maja 2010 ob 13. uri na ploščadi pred Gospodarsko zbornico Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana.

 

 

Gospodarska zbornica Slovenije Center za poslovno usposabljanje je v okviru projekta unisVET - Uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju s področja storitev za obdobje 2008-2012, organiziral »Natečaj za najbolj izvirno predstavitev poklica in najboljšo promocijsko akcijo«, na katerem so sodelovali dijaki ekonomskih, trgovskih in frizerskih šol ter šol s področja predšolske vzgoje.

 

 

Veseli nas, da so se na natečaj prijavile šole oziroma njihovi dijaki v tako velikem številu, kjer so dijaki pokazali izjemen potencial in nadarjenost. Na zaključni prireditvi poimenovani FESTIVAL SKREIRAJ SE se bo predstavilo 53 šol iz celotne Slovenije s svojimi promocijskimi akcijami.

 

 

Vaša prisotnost na zaključni prireditvi letošnjega projekta nam bo v veliko čast in hkrati podporo pri nadaljnjem delu. Prosimo, da nam svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov cpu@cpu.si.

 

 

Z lepimi pozdravi,

 

Vodja projekta unisVET:

 

 

Janez Dekleva

direktor GZS CPU

torek, 13. april 2010


FESTIVAL SKREIRAJ SE

 

Na Gospodarski zbornici Slovenije - Centru za poslovno usposabljanje v okviru projekta ''UNISVET - Uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju s področja storitev za obdobje 2008-2012", pripravljamo zaključni dogodek, ki smo ga poimenovali »Festival SKREIRAJ SE«, kjer bomo podelili nagrade za najbolj izvirno predstavitev poklica in najboljšo promocijsko akcijo, ki so jo pripravili dijaki ekonomskih, trgovskih in frizerskih šol ter šol s področja predšolske vzgoje. Na Festivalu SKREIRAJ SE se bo predstavilo 53 srednjih šol iz celotne Slovenije s svojimi promocijskimi akcijami.

 

Z natečajem smo želeli pri dijakih vzpodbuditi vse oblike ustvarjalnosti in inovativnosti, vključno z estetsko, socialno in podjetniško komponento. Tako osnovnošolcem kot njihovim staršem ter delodajalcem, še bolj pa širši javnosti, je premalo poznano, da sodoben in zanimiv učni proces v šolah zagotavlja dijakom kakovostno strokovno znanje in praktično izpopolnjevanje, ki na koncu šolanja omogoča takojšnje in uspešno aktiviranje v izbranem poklicu.

 

Cilj festivala je:
- pritegniti šolajočo mladino v ekonomske, vzgojiteljske in frizerske šole, jo seznaniti z učnimi procesi in poklici ter jo navdušiti za predstavljene poklice (ekonomist, prodajalec, vzgojitelj in frizer),
- povezati šole, učitelje, svetovalne delavce in starše k boljšem sodelovanju,
- dvigniti zavedanje o pomenu poklicnega in strokovnega izobraževanja v širši javnosti,
- informirati javnost o perspektivnosti teh poklicev, možnostih štipendiranja, zaposlovanja in ustvarjanja poklicne kariere v storitveni panogi v Sloveniji in Evropi,
- cilj promocijske akcije je doseči premik glede poznavanja in ugleda poklicnega izobraževanja in poklicev v javnosti, predvsem pa pri osnovnošolcih in njihovih starših.

 

Festival bo 5. maja 2010, na ploščadi pred Gospodarsko zbornico Slovenije, s pričetkom ob 13.00 uri. Vljudno vabljeni!

 

Mag. Mojca Cek
Koordinatorka aktivnosti Promocija v okviru projekta UNISVET

sreda, 30. december 2009
četrtek, 05. november 2009

Spoštovani!

 


V okviru projekta UNISVET (Uvajanje novih izobraževalnih programov v srednjem poklicnem in strokovnem izobraževanju za obdobje 2008-2012), GZS - CPU vodi aktivnost »Promocija poklicev in projekta«. Delovna skupina promocije želi izvesti natečaj za najbolj izvirno predstavitev poklica in najboljšo promocijsko akcijo »sKreiraj se.«, s katero nameravamo:


pritegniti šolajočo mladino v ekonomske, vzgojiteljske in frizerske šole, jo seznaniti z učnimi procesi in poklici ter jo navdušiti za predstavljene poklice (ekonomist, vzgojitelj in frizer), povezati šole, učitelje, svetovalne delavce in starše k boljšem sodelovanju, dvigniti zaupanje v širši javnosti, informirati javnost o perspektivnosti teh poklicev, možnostih štipendiranja, zaposlovanja in ustvarjanja poklicne kariere v storitveni panogi v Sloveniji in Evropi.


Z natečajem želimo omogočiti, da dijaki s svojimi besedami, na svoj način, vrstnikom predstavijo svoje šole in programe. Dijake želimo neposredno vključiti v projekt in pridobili nove promocijske ideje, kar je tudi eden od temeljnih ciljev projekta.

 

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in podporo.

 

Mag. Mojca Cek

Koordinatorka aktivnosti Promocija poklicev in projekta

četrtek, 16. april 2009

Spoštovani!

 

Objavljamo delovno gradivo, ki je nastalo v delovni skupini za Promocijo. Primer promocije v Nemčiji.

 

Lep pozdrav,

mag. Mojca Cek

četrtek, 26. marec 2009

Spoštovani!

 

Objavljamo delovno gradivo, ki je nastalo v delovni skupini za Promocijo. Primer promocije v Franciji.

 

Lep pozdrav,
mag. Mojca Cek